„Școala digitală – performanță și incluziune”,
2024-1-RO01-KA121-SCH-000201078
pentru elevii Colegiului „Școala Națională de Gaz” Mediaș
Proiectul „Școala digitală – performanță și incluziune”, acțiunea cheie Learning mobility of individuals – Mobility of learners and staff, tipul acțiunii School Education, cu numărul de înregistrare 2024-1-RO01-KA121-SCH-000201078, se desfășoară în perioada iunie 2024 – august 2025 și urmărește să satisfacă nevoia exprimată de profesorii și elevii școlii privind dezvoltarea la nivelul instituției a unei culturi organizaționale bazată pe colaborare, încredere, respect, reciproc, stare de bine.
Proiectul reprezintă o soluție pentru îmbunătățirea calității relațiilor interumane, pentru combaterea comportamentelor intolerante, a actelor de violență. Cultivând inițiativa, încrederea, comunicarea, participarea la activități de învățare atractive și inovative alături de colegi din alte state europene, elevii și profesorii pot contribui la transformarea școlii intr-un spațiu al stării de bine unde elevii vin cu plăcere, se regăsesc, participă, învață, au încredere și le crește motivția pentru învățare.
Obiectivul central al proiectului este oferirea unei alternative viabile elevilor pentru creșterea calității procesului de învățare și de îmbunătățire a rezultatelor (promovabilitate, frecvență, rezultate la examene și concursuri școlare), consolidarea dimensiunii europene a școlii și a încrederii la nivelul comunității.
Astfel, 26 de elevi care studiază în cadrul specializărilor Matematică Informatică, Tehnician în activități economice, Tehnician în automatizări, Tehnician ecolog și protecția calității mediului – clasele a XI -a, împărțiți într – un flux de mobilitate vor participa la activități școlare derulate la școli din Istanbul, Turcia.
Mobilitatea se va derula în perioada 27.10.2024 – 2.11.2024 cu un număr de 26 de elevi și 3 cadre didactice însoțitoare.
Experiența dobândită de 26 elevi prin participarea la activitățile ce se vor derula în cadrul mobilităților din Turcia se va reflecta în rezultatele preconizate:
Produsele finale elaborate în cadrul proiectului vor fi: crearea unui site in limbile engleză, turcă și română prin intermediul căruia sa se realizeze o informare asupra activităților educative derulate în parteneriat cu colegii din Turcia, crearea blog-ului proiectului, crearea unei broșuri pe baza temelor abordate.
Activitățile propuse pentru anul 2024 -2025 de proiect și produsele finale vor contribui la întărirea dimensiunii europene în educație și formare și la adaptarea ofertei educaționale a Colegiului “Școala Națională de Gaz” Mediaș la cererea exprimată pe piața forței de muncă internațională.
Responsabil proiect,
Prof. Sas Ioan