Proiect ROSE-anunț de selecție -aici


ASIGURAREA CALITĂȚII-Raport RAEI-aici


Planul de școlarizare 2018-2019- AICI


S-a afișat bugetul pe anul 2018 în secțiunea Prezentarea școlii-Buget.


 

 

 

 


 

FESTIVALUL NAȚIONAL AL ȘANSELOR TALE

 

Sub genericul "Oportunități de dezvoltare personală prin educație nonformală" s-a desfășurat "Festivalul Național al Șanselor Tale" cunoscut în întreaga lume ca "ADULT LEARNERS' WEEK" - ediția a XV-a.

 

Data desfășurării: 24-30 noiembrie 2014

Coordonator: documentarist Pustai Cristina

Obiective

·  Dezvoltarea elevilor prin educație și învățare nonformală.

·  Promovarea documentelor în domeniul educației permanente.

·  Încheierea de colaborări cu autoritățile publice locale, instituții de cultură, ONG-uri care să valorifice valențele multiple ale educației nonformale în formarea personalității elevilor.

Activități

1.     Chimia viitorului azi – 24.11.2014, CDI, SNG

Profesori coordonatori: Cristina Pustai, Maria Radu, Corina Custelcean

Profesorul universitar doctor Marius Matache de la Universitatea din București a fost invitatul nostru. Ne-a vorbit despre chimie într-un fel prietenos, cu exemple și demonstrații aplicabile în viața cotidiană. Domnul profesor a pus întrebări, de data aceasta nu pentru note, cele mai inspirate răspunsuri fiind premiate.

2.     Vizită la Asociația Phoenix Speranța Mediaș – centru de persoane cu dizabilități

Profesori coordonatori: Oprișor Cornelia, Pop Ovidiu, Maria Radu, Corina Custelcean

Un număr de 76 de elevi și 7 profesori ai școlii, împărțiți pe grupe, au vizitat atelierele de lucru ale asociației îndrumați de doamna manager Maria Stănescu și doamna director Diana Bogdan.

Elevii au descoperit că și persoanele cu dizabilități pot fi integrate social prin multă dăruire, au dezvoltat abilități de comunicare și implicare socială.

3.     Universul exploratorilor. Pasiuni extreme

Profesori coordonatori: Cristina Pustai, Sas Ioan, Maria Radu

Excursioniștii Ionuț Anișca, Dan Caba, Christine Thellman ne-au introdus în lumea magică a Nepalului. Ne-au împărtășit întâmplări din expediția lor de 2 săptămâni în care au exploatat oameni și locuri noi, multe obstacole dar și foarte multă experiență, aspecte care au trezit în cei 60 de elevi participanți interes, curiozitate și admirație pentru curajul lor.

4.     Workshop-AtelIEr de broderIE

Profesori coordonatori: Pustai Cristina

Activitatea și-a propus să descopere și să descifreze însemnele de pe costumul popular românesc. Au fost invitate în acest scop doamnele din Grupul de inițiativă  "Pledoarie pentru IE" care le-au arătat celor 26 de elevi, ce se poate "scrie" pe o bucată de pânză cu un ac și un fir de ață, mulți dintre ei reușind să însemneze pe etamină diferite simboluri.

5.     Poezie și folk

Profesori coordonatori: Maria Radu, Csiki Ligia, Csiki Attila, Sînziana Șipoș, Camelia Manu

În CDI-ul școlii noastre a avut loc o întâlnire a elevilor cu grupul medieșean de muzică folk MOTTO. Chitara și versurile s-au împletit armonios în momente unice.

6.     Lumea văzută prin ochii colecționarului a adus în fața elevilor două personaje prezentate într-o altă lumină față de cea în care erau deja cunoscute. Este vorba despre domnul director Ștefan Valea și elevul din clasa a XI-a Matematică-Informatică, Vlad Roman, amândoi oferind perspective diferite ale aceleași pasiuni – de a colecționa. Am descoperit două colecții: una de monede și alta de timbre și poveștile din spatele acestora.

Profesori coordonatori: Maria Radu, Monica Păpară

 

Album foto